Driekwart Nederlanders vóór zelfdodingspil

Icoon BinnenlandsUit een onderzoek van Intomart blijkt dat bijna drie op de vier Nederlanders willen dat er een zelfdodingspil op de markt komt. Dit meldt het NCRV-programma Rondom Tien vandaag. Ongeveer 45 procent van de Nederlanders vindt de 'pil van Drion' een goede optie als ze 'klaar' zijn met hun leven. De definitieve resultaten van het onderzoek worden vanavond in het TV-programma gepresenteerd.

Op dit moment is het niet toegestaan om mensen te helpen bij hun dood wanneer ze ernstig ziek zijn. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat dit niet langer strafbaar zou moeten zijn. 55 procent van de bevolking vindt het niet onrealistisch als hun ouders of grootouders een eind aan hun leven willen maken. 63 procent van de ondervraagden is van mening dat bejaarden het recht moeten hebben om een einde aan hun leven te maken.

Ondanks dat een groot deel voor de komst van de zelfdodingspil is, wil 59 procent van de ondervraagden geen pil in huis hebben. Het huidige kabinet heeft inmiddels afspraken gemaakt om niet te experimenteren met de 'pil van Drion'.