Marokkaanse zusters Gouda uitgepest

Icoon BinnenlandsDe uit Marokko afkomstige gezusters El Gourari wonen niet langer in Gouda. Eerst werd hun flat aan de Eendrachtsweg in Gouda door brand verwoest, hetgeen volgens hen een aanslag was. Nu zijn ze na bedreigingen in hun nieuwe onderkomen helemaal uit Gouda vertrokken.

Een week na de brand op oudejaarsavond, die vermoedelijk is aangestoken, kreeg hoofdbewoonster Naima El Gourari een wisselwoning toegewezen. Die nieuwe woning was in Korte Akkeren, omdat ook woningbouwcorporatie Woonpartners van mening was dat Naima niet veilig in Oosterwei kon wonen.

Volgens zus Laila was de rust in Korte Akkeren echter maar van zeer korte duur. ''Al na een week werden we ernstig bedreigd door een jongen daar uit de buurt. Zodra het mogelijk was, zijn we vertrokken.'' De drie zussen wonen nu in Amsterdam en Utrecht.

Gouda heeft voor hen afgedaan. De zusters El Gourari vermoeden dat dat komt door hun 'afwijkende leefstijl', die met name moslims in de wijk in het verkeerde keelgat schoot. Naima kleed zich uitdagend, verft haar haren en heeft tatoeages. Ze zei daar eerder over: ''Sinds ik in Oosterwei woon heb ik al problemen met de Marokkanen. Als ik op straat loop, noemen ze me 'slet' of 'hoer'. Er is bier over mijn hoofd gegooid en mijn ruiten zijn ingeslagen.''