Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 26

Icoon EredivisieOok dit weekend werd er gespeeld op de Nederlandse voetbalvelden. Ajax heeft afstand genomen van NAC Breda en Feyenoord en staat daardoor alleen op de tweede plaats. Koploper PSV maakte geen fout en koerst af op een nieuw kampioenschap. Hieronder een overzicht van een aantal gespeelde wedstrijden.

Een vermakelijke wedstrijd tussen Heracles Almelo en Feyenoord is geëindigd in een gelijkspel. Er werd geen goed voetbal gespeeld maar door slap verdedigen werden er wel veel doelpunten gescoord. De toeschouwers zaten nog maar net toen Everton binnenkopte. Even later speelde hetzelfde schouwspel zich aan de andere kant af toen Bahia ongedekt de gelijkmaker kon binnenkoppen. De ruststand werd bepaald door treffers van Lakic en Landzaat. In de tweede helft kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een doelpunt van Hofs maar even later schoot Lakic de gelijkmaker binnen vanaf elf meter: 3-3.

Ajax heeft NAC Breda weer met beide benen op de grond gezet door een zwaarbevochten zege te boeken in Breda. Het voetbal was niet oogstrelend maar het scoreverloop maakte er een leuke wedstrijd van. Huntelaar opende de score voor de Amsterdammers door een voorzet van Davids binnen te koppen. NAC toonde veerkracht en kwam na de pauze op voorsprong door doelpunten van Amoah en Penders. De bezoekers moesten diep gaan om een overwinning uit het vuur te slepen. Uiteindelijk pakte Ajax toch drie punten door doelpunten van Emanuelson en Heitinga: 2-3.

PSV heeft zonder goed voetbal een 4-1 overwinning geboekt op De Graafschap. De bezoekers boden prima partij en kwamen binnen tien minuten al op voorsprong door een doelpunt van Schöne. De Eindhovenaren konden vanaf de aftrap herstellen: Afellay gaf de bal op een presenteerblaadje en Lazovic zorgde voor de gelijkmaker. In de tweede helft begon PSV beter te spelen en Bakkal schoot zijn ploeg naar een voorsprong. In de slotfase benutte Simons een onterecht gegeven penalty en pikte Lazovic nog een doelpuntje mee: 4-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Sparta Rotterdam wist in eigen huis te winnen van FC Utrecht en FC Groningen won van VVV-Venlo. Vitesse - Roda JC, AZ - FC Twente en Excelsior - Willem II eindigden allemaal in een gelijkspel. NEC heeft een knappe prestatie geleverd door te winnen van SC Heerenveen.