Deep Throat beleeft vanavond tv-première

Icoon FilmBNN wil ons doen geloven dat heel Nederland klaarzit voor Deep Throat die even na twaalf uur op Nederland 3 wordt uitgezonden. De 35 jaar oude film is de eerste harde pornofilm die de publieke omroep gaat uitzenden. De kijkcijfers zullen morgenvroeg aantonen hoeveel 'viezeriken' extra laat zijn opgebleven.

Er was nogal veel ophef over de film. Zo wilde ChristenUnie de film op tv verbieden. Volgens Arie Slob van de ChristenUnie is Deep Throat een historisch symbool van de schaamteloze seksuele uitbuiting en pervers winstbejag.' De hoofdrolspeelster heeft later verklaard dat ze tot 'acteren' gedwongen werd onder bedreiging door haar partner.' Maar volgens Sofie Hilbrand kan die bewering ook zijn gedaan omdat Lovelace geen cent heeft gezien van de 600 miljoen dollar die de film in de bios opbracht. Rancune dus.

Wie zin heeft moet de film maar zelf gaan bekijken om te zien of de ophef al of niet misplaatst was. Voor de jonge FOK!kers kan de film echter nogal schokkend zijn. In de jaren zeventig waren bossen en bossen schaamhaar nog in de mode. Jullie zijn gewaarschuwd.


'Uw clitoris zit in uw keel'


Klik hier voor de recensie van Inside Deep Throat en Deep Throat.