Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 25

Icoon EredivisieDit weekend werd de 25e speelronde van de Eredivisie gespeeld. Ajax won met grote cijfers van Sparta Rotterdam terwijl PSV nipt won van Willem II. AZ ging opnieuw onderuit en de problemen in Alkmaar lijken daarmee steeds groter te worden. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden.

Roda JC heeft goede zaken gedaan door te winnen van concurrent FC Twente. Dat de Tukkers het lastig hebben in uitwedstrijden is een understatement: de laatste vijf uitwedstrijden werden niet gewonnen. In Kerkrade wilde het ook niet lukken en Roda JC stond na een half uur spelen al op 2-0 door doelpunten van Lamah en Janssen. FC Twente kreeg weer moed door een aansluitingstreffer van N’Kufo. Na rust drongen de bezoekers aan maar het was Van Tornhout die scoorde voor de Limburgers: 3-1.

Ajax heeft in eigen huis erg eenvoudig gewonnen van Sparta Rotterdam. De tegenstand van Sparta was zo bedroevend dat de Amsterdammers de doelpunten bijna cadeau kregen. Heitinga opende na een kwartier spelen op fraaie wijze de score. Even later was een doelpunt van Huntelaar het begin van een doelpuntenfestijn. Lindgren, Perez en opnieuw Heitinga wisten doelman Westerveld te verslaan in een tijdbestek van tien minuten. Sparta deed iets terug via Roberts. Na de pauze ging de amusementswaarde ver omlaag. Schitterende doelpunten van Emnes en Perez waren de enige hoogtepunten van de tweede helft: 6-2.

AZ is er opnieuw niet in geslaagd om een overwinning te boeken. In de openingsfase van de wedstrijd was AZ de bovenliggende partij. Er werd gecombineerd en er waren kansen voor El Hamdaoui en Ari. Na een kwartier spelen namen de Groningers de touwtjes in handen. AZ werd onder druk gezet en dat resulteerde dan ook in een doelpunt van Berg. Pas ver in de tweede helft begon AZ weer van zich af te bijten. In de slotfase kopte Jaliens zelfs de gelijkmaker binnen. Een minuut later veroorzaakte doelman Romero een penalty en Berg schoot de thuisploeg weer naar een voorsprong: 2-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Willem II leek PSV op 0-0 te houden maar de Eindhovenaren kwamen in de slotfase op voorsprong door een benutte strafschop van Simons. In eigen huis verloor NEC van Excelsior en Heracles Almelo pakte een punt tegen SC Heerenveen. Feyenoord speelde bedroevend slecht maar won wel van Vitesse. VVV-Venlo won in de Galgenwaard van FC Utrecht en NAC Breda won bij De Graafschap voor de zevende keer op rij.