Spoor Bende van Nijvel door YouTube

Icoon AlgemeenEen filmpje op YouTube waarin een aantal naakte volwassenen in een bad met jam aan het stoeien is, vormt mogelijk een nieuw spoor in de zaak rond mysterieuze de Bende van Nijvel. Bij zeer gewelddadige roofovervallen door die bende vielen in België in de jaren tachtig zeker 28 doden.

Het bestaan van het filmpje, opgenomen in een Brusselse nachtclub, was bij de onderzoekers al veel langer bekend. Maar hen interesseert wie het filmpje op YouTube heeft gezet, waarom en waarom juist nu.

Een van de hoofdrolspelers in het 42 seconden durende fragment is de vroegere adjunct-directeur Jean Bultot van de gevangenis in de Brusselse deelgemeente St.Gillis. Inéén van de theorieën rond de Bende werden prominente Belgen afgeperst met filmpjes en foto's van seksfeesten in het Brusselse nachtleven.

De Bende van Nijvel zou daarop zijn ingezet om die afpersers en getuigen van de seksfeesten te vermoorden. Om dat plan te camoufleren zouden ze bij gewapende overvallen in winkels en supermarkten zijn gedood, samen met een groot aantal onschuldige mensen. Bewijzen voor dergelijke theorieën zijn nooit gevonden.


Het filmpje waarin een aantal naakte volwassenen in een bad met jam aan het stoeien zijn.