Video van vechtende agent met pizzakoerier

Icoon PolitieDomino’s Pizza in Rijswijk heeft bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien is dat een motoragent in gevecht gaat met een pizzakoerier. Het Algemeen Dagblad publiceert de beelden inclusief een interview met de 18-jarige pizzakoerier die op de vuist ging met de agent.

De pizzeria heeft de beelden vrijgegeven omdat daaruit zou blijken dat de agent begon. Hij zou de 18-jarige Diangelo Winter 'zomaar' een duw hebben gegeven. Bij de daarop volgende knokpartij werd de agent nek- en kaakletsel en een zware hersenschudding geslagen. Hij moet twee weken rust houden. De pizzakoerier kwam er vanaf met twee blauwe ogen.

ID
De motoragent had de koerier aangehouden voor een verkeersovertreding en gevraagd naar diens papieren. Omdat hij die niet bij zich had, moest Diangelo terug naar de pizzeria. De koerier ergerde zich hier zeer aan, omdat hij nog een bestelling moest afgeven.

De koerier: ''Toen ik die agent mijn id gaf, zei ik: 'hier, shorty'. Ik ben namelijk een stuk langer dan die man. Daarna deed hij zijn helm af en zijn handschoenen uit en viel hij me opeens aan. Het begon met wat duw- en trekwerk, maar op een gegeven kneep hij mijn keel dicht. Ik drukte mijn hand op zijn gezicht, waarna ik twee keer op mijn ogen werd geslagen. Daarna heb ik zelf ook een paar keer uitgehaald. Ik had volgens mij wel het recht om me te verdedigen.''

Grof beledigd
De politie heeft een heel ander verhaal. Diangelo zou de agent zeer grof hebben beledigd waarna de agent tot aanhouding wilde overgaan. Daarop begon de koerier te meppen.

Na de vechtpartij is de koerier met versterking opgepakt en naar een bureau afgevoerd. Na 24 uur in de cel is hij met een proces-verbaal op zak weer vrijgelaten. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. ''Zo'n agent mag dit werk niet meer doen, vind ik.''

De politie zegt dat de agent zich door het verhaal van de pizzakoerier aangetast voelt in zijn eer en goede naam. De zaak wordt onderzocht door Bureau Integriteit en Security van de politie.Bewegend beeld op de site van het AD.