Voetbal: Uitslag PSV - Helsingborgs IF

Icoon UEFA CupPSV heeft een aardige stap gezet in de richting van de volgende ronde in de UEFA Cup. De Eindhovenaren wisten in het eigen Philips-stadion met 2-0 te winnen van het Zweedse Helsingborgs IF.

De landskampioen begon zonder Jefferson Farfan en moest het ook zonder trainer Sef Vergoossen doen. Vergoossen was afwezig vanwege ziekte en werd vervangen door Dwight Lodewiges. Lodewiges besloot om Mike Zonneveld te laten beginnen.

Na een paar minuten in de eerste helft wist Balázs Dzsudzsák voor het eerst doelman Daniel Andersson te dwingen tot ingrijpen. Diezelfde Andersson was nog geen minuut later de pineut toen Danko Lazovic zich naar de grond liet gaan. De Cypriotische scheidsrechter trapte in het toneelspel van de aanvaller en besloot een strafschop te geven. Timmy Simons wist deze te benutten.

Helsingborgs IF wist door kansen van Razak Omotoyossi en Henrik Larsson nog een aantal maal knap gevaarlijk te worden echter wist Heurelho Gomes redding te brengen. Na een schot van Ibrahim Affelay die werd losgelaten door Andersson wist Lazovic de 2-0 te scoren en met deze voorsprong te gaan rusten.

In het begin van de tweede helft werd duidelijk dat Helsingborgs nog geen wedstrijdritme had. De Zweden imponeerden nauwelijks en stichtten weinig gevaar. Door deze overwinning heeft PSV volgende week een uitstekende uitgangspositie om de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi te bereiken.

Karakteristieken

7' Simons 1-0 (strafschop
33' Lazovic 2-0

Scheidsrechter: Kapitanis (Cyp)
Toeschouwers: 21.500
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Gele kaart: D. Andersson, Lantz (Helsingborgs IF) Dzsudzsák (PSV)

Opstellingen

PSV: Gomes, Marcellis, Salcido, Alcides (65/ Rajkovic), Kromkamp, Bakkal, Simons, Afellay, Zonneveld, Dzsudzsák, Lazovic (71/ Koevermans)

Helsingborgs IF: D. Andersson, Ekstrand, Jakobsson, C. Andersson, Landgren, Kolár (78/ Unkuri), Lantz, Skúlason, Maondele, Larsson, Omotoyossi (88/ Olsson)

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!