Huisbaas stuit op mummie in ligbad

Omdat de huur van een van zijn huizen al een aantal maanden niet was betaald, besloot een huisbaas uit de Amerikaanse stad Phoenix eens een kijkje te nemen in de woning. In de woning trof de man in eerste instantie niemand aan, waarop hij dacht dat de huurder met de noorderzon was vertrokken. Toen hij het appartement wilde schoonmaken voor een volgende huurder, trof hij tot zijn schrik een gemummificeerd lichaam aan in het bad.

Omdat de arme huisbaas de schoonmaakklus nooit in zijn eentje zou kunnen klaren, riep hij de hulp in van een complete schoonmaakploeg. Omdat het huis al maanden niet was schoongemaakt, stond het afval dan ook tot bijna het plafond opgestapeld. Ook stonden her en der in de woning enkele met uitwerpselen gevulde emmers.

Uiteindelijk moest ook de badkamer worden gereinigd. Ook hier was het een vieze teringzooi, zelfs het bad lag bezaaid met afval en plastic. Toen de schoonmakers de rommel uit het bad verwijderden, stuitten de poetsers op een been, waarna ze gelijk de politie inschakelden.

Onder al het vuil bleek een gedeeltelijk gemummificeerd lijk te liggen. Forensisch onderzoek moet nu aan het licht brengen of het hier gaat om de huurder die in 1995 in het huisje trok. De man was een echte kluizenaar, en kwam dan ook zelden buiten.