'Akkoord' over cao politie

Icoon Politie Na ruim twee maanden van onenigheid, zijn de onderhandelingen tussen politievakbonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken geëindigd in een cao-akkoord. De partijen waren het niet eens over de hoeveel loonsverhoging die er moest komen. Wat er precies tussen de partijen is afgesproken, wilde onderhandelaar Doekle Terpstra nog niet zeggen.

Later vandaag zal eerst de verantwoordelijke minister, Guusje ter Horst, worden ingelicht over het akkoord. Pas daarna zal er inhoudelijk worden ingegaan op het akkoord. Uit de woorden van Terpstra, "Het is nu hamertje-tik", kan wel worden opgemaakt dat de overeenkomst alleen nog op kleine details moet worden bijgeschaafd. Politiewoordvoerder Hans van Duijn reageert echter terughoudender. "Het is niet zo dat we roepen: geweldig, dit is een mooi resultaat. Zo is de uitkomst zeker niet"

Op de site van ANPV Politiebond, is te lezen dat zij de uitkomst slechts als een 'aanbod' beschouwt. Het aanbod moet eerst door beide partijen intern worden besproken en goedgekeurd, voordat er een definitieve nieuwe cao kan worden opgesteld.