Jonge vaders missen kroeg, slaap en seks

Icoon Enqu�teDe kroeg, slaap en seks. Dat zijn de dingen die mannen die net vader zijn geworden het meeste missen. Dit blijkt uit een onderzoek dat dinsdag op de Negenmaandenbeurs is gepresenteerd.

Het onderzoek is gehouden onder 534 mannen met kinderen in de leeftijd van nul tot acht jaar. Ongeveer 38 procent zegt dat ze minder met vrienden afspreken sinds de bevalling, een derde komt slaap tekort en 29 procent geeft aan een minder actief seksleven te hebben.

Maar er zijn meer uitkomsten van het onderzoek. Zo blijkt namelijk dat de aanstaande vader hyperactief is. Maar liefst 83 procent houdt zich bezig met het klussen aan de babykamer, twee derde gaat mee naar de verloskundige of de gynaecologe en de meeste mannen gaan mee met het kopen van de babyuitzet.

Toch doen mannen niet alles. Zo gaat slechts 18 procent mee naar pufles. Ook gaan de meeste mannen niet minder werken: 64 procent blijft evenveel werken, zes procent gaat zelfs meer werken. Wel neemt 85 procent van de mannen wat extra vrije dagen op na de bevalling.