Dronken vrouw grijpt agent bij z'n ballen

Een Amsterdamse vrouw moest vandaag voor de politierechter van Leeuwarden verschijnen. De vrouw had namelijk op vijf augustus vorig jaar een politieagent in zijn zaakje gegrepen. Naar eigen zeggen was de politie namelijk totaal niet geïnteresseerd in haar aangifte van aanranding.

Als daad van opgekropte frustratie en machteloosheid greep ze een bij het verhoor aanwezige agent hard in het kruis. Hiermee wilde ze de diender laten voelen wat haar enkele uren daarvoor op een boot was overkomen. Zodoende werd de vrouw niet alleen aangeklaagd voor het rijden onder invloed, het vergrijp waarvoor zij die dag was opgepakt, maar ook voor aanranding van een ambtenaar in functie.

De vrouw werd vandaag vrijgesproken voor aanranding wegens gebrek aan bewijs. Schennis der eerbaarheid achtte de Leeuwarder politierechter echter, net als de officier van justitie, wel bewezen. Hiervoor kreeg de vrouw een boete van honderd euro opgelegd. Voor het rijden onder invloed kreeg de vrouw vervolgens nog een boete van 550 euro en een half jaar voorwaardelijke rijontzegging opgelegd.