Valentijnsdaghater vist op ballonnen

Nu men ook in Nederland door de middenstand en FOK! er fijntjes aan wordt herinnerd dat het donderdag Valentijnsdag is, konden onze zuiderburen niet achterblijven. In het Vlaamse Zulte had de gemeente verspreid over hun drie deelgemeenten overal rode ballonnen opgehangen ter ere van de liefdevolle dag. "Om de inwoners duidelijk te maken dat wij van hen houden, om er een beetje sfeer in te brengen en om het sociale en commerciële leven wat te animeren", verduidelijkt burgemeester Henk Heyerick.

Een inwoner uit de deelgemeente Olsene, misschien door het onbeantwoord blijven van zijn Valentijnskaarten, heeft echter een enorme hekel aan 14 februari. De man trok er 's nachts op uit om met zijn vishengel de ballonnen lek te prikken.

Nadat de man Zulte al ballonvrij had gemaakt, ging hij verder met zijn werk in Machelen. Hier wist de politie hem echter na een tip op heterdaad te betrappen. Volgens de Valentijnhater zouden Valentijnversieringen nooit door de gemeente mogen worden betaald, zo luidde zijn verdediging. Morgen zal de gemeente uitsluitsel geven of ze weer nieuwe ballonnen gaan opblazen.