Dr. Phil aangeklaagd in zaak-Holloway

Icoon HollowayDe twee Arubaanse broers Deepak en Satish Kalpoe eisen een miljoen dollar schadevergoeding van Dr. Phil. Dat heeft hun advocaat vandaag bekendgemaakt. Ze verwijten hem smaad en oplichting.

Dr. Phil besteedde in zijn show aandacht aan de Holloway zaak. Hij zond onder meer een interview uit met de broers Kalpoe, waarin de broers zeiden seks gehad te hebben met Natalee Holloway. Hier was echter in geknipt; toen later justitie op Aruba het ruwe materiaal opgevraagd had, bleken ze eigenlijk gezegd te hebben dat ze géén seks met haar gehad hebben.

Volgens hun advocaat hebben de broers niks met de verdwijning van Holloway te maken. Ze zouden alleen Joran van der Sloot met hun auto ergens afgezet hebben. Het miljoen schadevergoeding is ter compensatie van de geleden schade.

In de zaak maakte Dr. Phil overigens nog meer blunders. Zo zei hij vrijwel zeker te weten dat Natalee nog in leven was. Ze zou ergens werken als seksslaaf. Zijn bronnen hiervoor waren voornamelijk internetsites.

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum.Of lees de special met achtergrondinformatie. Stemmen over de uitzending van PRDV kun je in de FP-poll.