Vrouw de cel in omdat ze naast een man zat

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse zakenvrouw is in Saoedi-Arabië in de cel beland omdat ze naast een mannelijke collega zat in een vestiging van Starbucks.

De 37-jarige vrouw, die een dag in de cel zat, moest zich uitkleden waarna ze werd gefouilleerd. Na het tekenen van een valse bekentenis werd ze vrijgelaten. Dit meldt The Times vandaag.

De vrouw werkt voor een financieringsbedrijf in Riyadh. Toen het kantoorgebouw waar zij werkt door een stroomstoring zonder stroom kwam te zitten, ging ze samen met een mannelijke collega van haar naar een nabij gelegen vestiging van Starbucks. Ze gingen in het speciale familie gedeelte van de zaak zitten, de enige plek waar vrouwen met hun mannen mogen zitten, om daar gebruik te maken van de internetverbinding.

"Op een gegeven moment kwamen er een paar mannen met lange baarden en witte jurken naar mij toe lopen. Zij waren van de religieuze politie. Ze vroegen mij waarom ik hier samen met mijn collega was. Ik vertelde ze over de stroomstoring in ons kantoorgebouw. Daarop werden ze boos en vertelden mij dat ik een grote zonde beging."

Na haar arrestatie moest ze zich verantwoorden voor een rechter. Deze rechter zei tegen haar: "Je bent een zondaar en je zult branden in de hel." "Ik vertelde hem dat het mij speet, ik voelde mij hopeloos en onderdanig."

De vrouw is in de cel bezocht door medewerkers van de Amerikaanse ambassade. Deze wilden geen commentaar geven over de zaak omdat het afgedaan wordt als een 'interne Saoedische zaak'. Wat voor straf de vrouw heeft gekregen of zal gaan krijgen is niet bekend.

Met dank aan concac voor de submit.