Verdachte kindermoorden toerekeningsvatbaar

Icoon BelgieDe van kindermoord verdachte Belg Abdallah Ait-Oud is een psychopaat maar hij is wel toerekeningsvatbaar voor zijn daden. Dat blijkt uit een psychiatrisch onderzoek dat gisteren bij onze zuiderburen werd onthuld.

De Belgische justitie beschuldigt de man ervan in juni 2006 de 7-jarige Stacy Lemmens en haar 10-jarige halfzusje Nathalie Mahy in Luik uit een café te hebben meegenomen, verkracht en vermoord.

Opmerkelijk is dat Ait-Oud in april 2001, na de gewelddadige verkrachting van een 14-jarig Luiks meisje en jarenlang misbruik van zijn 8-jarige nichtje, niet toerekeningsvatbaar werd verklaard door andere psychiaters. Hierna werd hij 4 jaar in een psychiatrische inrichting opgesloten en daarna zonder nazorg vrijgelaten omdat tegenexpertise de eerste diagnose ongeldig had verklaard.

De inmiddels 40-jarige Ait-Oud blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de kindermoorden uit de zomer van 2006. Justitie zegt echter materiële bewijzen te hebben. Wellicht volgt zijn proces in de loop van mei.


Abdallah Ait-Oud