Jongens vast na bruut beroven bejaarden

Icoon MisdaadDe politie Haaglanden heeft met de aanhouding vorige maand van twee Haagse jongens van 15 en 16 jaar vermoedelijk enkele gewelddadige diefstallen opgelost. Het gaat om de beroving van twee vrouwen van 91 en 86 jaar. De laatste werd ook slachtoffer van een poging tot verkrachting.

Het 91-jarige slachtoffer kreeg op 4 januari in haar woning aan de Ermelostraat bezoek van een jonge man die vertelde dat hij de radio kwam repareren. Al snel stuurde ze hem weg, omdat ze het niet vertrouwde. Later ontdekte de vrouw dat er geld en een pinpas uit haar tas waren verdwenen. Vijf dagen hierna belden twee jongens bij de vrouw aan. Ze vertelden de vrouw dat zij het geld kwamen terugbrengen dat enkele dagen daarvoor was gestolen. Eenmaal binnen sloegen de jongens de 91-jarige in elkaar en bedreigden zij haar met een mes. Het was de daders onder meer te doen om de pincode van het slachtoffer, maar die heeft zij uiteindelijk niet gegeven.

Op 18 januari werd de 86-jarige vrouw uit dezelfde buurt het slachtoffer van een brute beroving. Zij werd in haar woning plots geconfronteerd met een jongen die vermoedelijk door een open raam naar binnen was geklommen. De jongen mishandelde de vrouw, poogde haar te verkrachten en bedreigde haar met een mes. Uiteindelijk ging de jongen er met een onbekende buit vandoor.

Enkele dagen na de beroving in de Ermelostraat besteedde het opsporingsprogramma van RTV West, Team West, aandacht aan déze zaak. Naar aanleiding van de uitzending kwamen bij Meld Misdaad Anoniem twee zeer bruikbare tips binnen. Deze tips leidden samen met intensief onderzoek door de recherche op de vroege ochtend van 20 januari tot de aanhouding van de twee verdachten. De rechter-commissaris heeft het duo inmiddels voor minstens 90 dagen in voorarrest gezet.