Trappende foetussen redden hun moeder

Een Britse vrouw was voor de geboorte van haar tweeling al stapelgek op de twee koters. Terwijl ze nog heerlijk warm in moeders buik verbleven, trapten ze al spelende een tumor los. Het gezwel zou zonder het voetbalpartijtje niet of pas veel te laat door de dokters zijn opgemerkt.

Hierop werd de 35-jarige Michelle Stepney met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Aanvankelijk gingen de doktoren er vanuit dat de vrouw een miskraam had gehad, maar na nader onderzoek bleek Stepney een tumor in haar baarmoeder te hebben. Hierna stelden de geneesheren haar voor een uiterst moeilijke keuze. Ze zou gelijk een zware chemokuur moeten ondergaan, maar dit zou betekenen dat ze de zwangerschap moest afbreken. Omdat ook haar baarmoeder waarschijnlijk zou moeten worden weggehaald, weigerde ze te worden behandeld.

De vrouw is inmiddels bevallen van een kerngezonde tweeling. De vrouw is nu volledig hersteld en is moeder geworden van twee dochters. "Ik heb mijn leven aan mijn dochters te danken. Ik besefte niet hoe belangrijk het wel was toen ik ze voelde trappen in mijn buik", vertelde ze tegenover The Daily Mail.

De twee meisjes werden in december 2006 na 33 weken zwangerschap op de aardbol neergezet. Omdat hun moeder al die tijd een lichte chemokuur moest ondergaan, kwamen de baby's helemaal kaal uit moeders buik. Verder bleek de tweeling niets te mankeren. "Hun gehuil na de bevalling was het meest aangename geluid dat ik ooit gehoord heb", liet de dolgelukkige moeder weten.