Joran: Natalee is dood, ze vinden haar nooit

Icoon HollowayVolgens Joran van der Sloot is Natalee Holloway dood en zal ze niet gevonden worden. Dit bracht Peter R. de Vries vandaag naar buiten in zijn speciale twee uur durende uitzending. Hij zegt de verdwijning van Natalee Holloway opgelost te hebben.

In de uitzending was onder meer een videofragment te zien waarop Joran tegen een vriend bekende dat Natalee Holloway dood is. Hij zei: "We waren daar op het strand en ineens deed ze gewoon niets meer. Ze zag er normaal uit. Ik heb haar geprobeerd te reanimeren maar het hielp niet. Ik wist niet zeker dat ze dood was maar ze bewoog gewoon niet.

Ik belde met een betaaltelefoon een goeie vriend van mij (Daury). Ik zei hem dat hij de politie niet mocht bellen. Hij heeft daar een boot staan en hij kwam.
"

Daury, de vriend van Joran, stuurde Joran naar huis, 'hij zou het wel regelen'. Joran vertelde dat ze Natalee samen in zijn boot hebben getild en dat Daury twee kilometer uit de kust is gevaren en haar vervolgens overboord heeft gegooid. Ze zou nooit meer gevonden worden.

De Vries heeft Joran tijdens een vijf maanden durende operatie met verborgen camera's gefilmd. Patrick van der Eem, die Joran filmde, wist hem deze bekentenis te ontlokken. Voor zijn aandeel in de zaak kreeg hij 25.000 euro van Peter R. de Vries.

Van der Sloot verklaarde vrijdagavond tijdens een telefonisch vraaggesprek tegen Pauw en Witteman dat zijn bekentenis in het programma van Peter R de Vries een verzinsel is. Volgens De Vries loog Van der Sloot "alsof het gedrukt stond" maar kon hij niet anders dan aldus reageren, omdat hij anders zijn bekentenis zou bevestigen. "Het was zijn enige uitweg."

Daury verklaarde tijdens een exclusief interview met dagblad DAG dat hij de dag van de verdwijning niet eens op Aruba was. "Dat meen je niet. Nee, dat meen je niet. Echt? Maar dat klopt helemaal niet" is de eerste reactie van de van oorsprong Colombiaanse Daury (21) vanuit Aruba als hij zaterdagnacht verneemt dat Joran van der Sloot (20) zijn naam noemt in de uitzending van Peter R. de Vries.

Subheader


Daury is geschokt en boos als hij hoort dat Joran hem aanwijst als de vriend die hem heeft geholpen zich van Natalees lichaam te ontdoen. "Dat kan Joran niet gezegd hebben. Ik zat toen in Rotterdam op school. Dat is gewoon bullshit!"

Daury zegt volledig onwetend te zijn over zaak, hij is niet benaderd door Peter R. de Vries of justitie. Hij vraagt zich bovendien af waarom zijn vriend hem niet van de beschuldiging op de hoogte heeft gesteld: "We hebben gisteren nog ge-msn’t. Hij zei dat het best goed met hem ging. Waarom zei hij hier dan niets over?

Daury zat vanaf juli 2004 in Nederland om een MBO-opleiding in Rotterdam te volgen. Hij is in die tijd ťťn keer naar Aruba geweest "Dat was op 2 januari 2005. Voor de rest ben ik non stop in Nederland geweest. Op 31 mei 2005, de dag dat Natalee verdween, was ik niet op Aruba." Daury verklaarde ook geen boot te hebben, lachend zei hij: "Nee, natuurlijk niet."
Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie. Alle quotes uit de uitzending zijn ook op een rij gezet en terug te lezen op het forum.
Stemmen over de uitzending kun je in de FP-poll.