Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 23

Icoon EredivisieDit weekend werd in de Eredivisie de 23e speelronde afgewerkt. Zo kreeg NAC Breda bezoek van FC Twente, Vitesse reisde af naar Friesland om tegen SC Heerenveen te spelen en Sparta Rotterdam kruiste de degens met VVV Venlo. Hieronder vind je een overzicht van de afgelopen speelronde.

NAC Breda verkeert de laatste tijd in een goede vorm, en ook tegen directe concurrent FC Twente wisten de Brabanders punten te halen. Hoewel een gelijkspel voor FC Twente verdiend was geweest, stonden ze aan het eind van de wedstrijd met lege handen. In de 22e minuut ging Sikora liggen in het strafschopgebied, en scheidsrechter Vink zag daar een strafschop in. Zwaanswijk verzilverde die strafschop: 1-0. Na dit doelpunt groef NAC zich in, en FC Twente kon maar niet scoren. Kansen waren er nog wel voor onder andere El Ahmadi en Denneboom, maar Ten Rouwelaar bracht redding. Lurling ontsnapte nog aan rood, nadat hij Wielaert een schop tegen het been gaf. Dankzij de overwinning passeert NAC FC Twente op de ranglijst, en staat nu zesde.

Dankzij een 7-0 overwinning op Vitesse heeft SC Heerenveen de derde plaats veroverd in de Eredivisie. De Friezen gingen fel van start en stonden na tien minuten al met 1-0 voor door een goal van Sulejmani. Vier minuten later zorgde Pranjic voor een ruststand van 2-0. Vitesse kwam in de eerste helft niet verder dan een kopbal op de paal. Na rust kwam Heerenveen pas echt goed op gang en via doelpunten van Bradley, Zuiverloon, Beerens (2x) en Prager werd het een ware martelavond voor Vitesse.

Sparta heeft de tweede overwinning op rij geboekt. In het eigen Kasteel versloegen ze VVV Venlo met 2-0. Doelman Wintjens van VVV blunderde twee keer waardoor Sparta de overwinnining in de schoot kreeg geworpen. In de 45e minuut greep de keeper volledig mis op een inzet van Promes, en vlak na rust bokste hij de bal knullig voor de voeten van Rose, die de 2-0 binnentikte. Bijna werd het nog 3-0 door Dissels, maar Reekers redde op de lijn. VVV had vlak voor rust nog een grote kans op een doelpunt, maar Amrabat tikte de bal vlak voor het doel knullig naast. Door de zege is Sparta naar de 14e plaats van de Eredivisie geklommen. Aanstaande woensdag speelt Sparta thuis de inhaalwedstrijd tegen NAC Breda, en kan als het dan wint zelfs nog een plek stijgen.