'Almeloër achter geheime opnames Joran'

Icoon MisdaadDe man die in het geheim opnamen maakte van gesprekken die hij met Joran van der Sloot voerde zou ondernemer Patrick van der Eem zijn. Van der Eem is franchisehouder van Pirtek in Almelo, een internationaal bedrijf dat slangen en koppelingen levert aan de industrie. Dat meldt de Telegraaf.

Tegen De Telegraaf zou Van der Eem hebben gezegd 'uit overtuiging' aan het onderzoek van Peter R. de Vries te hebben meegewerkt. 'Deze zaak moest worden opgelost'. Programmamaker en misdaadjournalist De Vries zei zaterdagavond dat hij de Arubaan Van der Eem 25.000 euro heeft betaald voor zijn vijf maanden durende medewerking. Joran van der Sloot zou aan Van der Eem hebben opgebiecht dat hij het lichaam van de Amerikaanse Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. In het programma Pauw & Witteman van vrijdag vertelde Van der Sloot dat de biecht een verzinsel was. Van der Eem was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.
Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.