Voetbal: Uitslag Ajax - PSV

Icoon EredivisieAjax heeft drie kostbare punten verloren op PSV. De Amsterdammers verloren met 0-2 van de Eindhovenaren. De achterstand van Ajax op PSV bedraagt nu acht punten.

Ajax heeft in de eigen Amsterdam Arena een nederlaag moeten incasseren. Ajax had deze nederlaag aan zichzelf te wijten. De Amsterdammers kregen een groot aantal mogelijkheden om te scoren, maar verzuimde keer op keer om dat te doen.

Voor rust kregen Luis SuŠrez en John Heitinga de kans om de score te openen maar wisten het net niet te raken. Balazs DzsudzsŠk wist dat wel en opende de score voor PSV vlak voor rust. Na een aanval via Danko Lazovic en Jefferson FarfŠn wist uiteindelijk de 20-jarige Hongaar doelman Maarten Stekelenburg te verschalken

In het eerste kwartier na rust waren er weer volop kansen voor Ajax. Echter wisten Klaas Jan Huntelaar en SuŠrez doelman Heurelho Gomes niet te passeren. Otman Bakkal besliste de wedstrijd in de 73ste minuut. De 22-jarige middenvelder scoorde door hard in het dak van het doel te schieten.

PSV kwam na de 2-0 niet meer in de problemen en wist het duel gemakkelijk uit te spelen. In de laatste minuut van de wedstrijd liep Edgar Davids nog tegen een rode kaart aan. Davids zal hierdoor komend weekend de topper tegen Feyenoord missen.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!