Voetbal: Uitslag Feyenoord - AZ

Icoon EredivisieFeyenoord heeft weer punten laten liggen in de strijd om het landskampioenschap. In een bomvolle Kuip speelden de Rotterdammers in een boeiende wedstrijd met 2-2 gelijk tegen AZ en zag daardoor de achterstand op PSV, dat won van Ajax, oplopen tot acht punten.

Het begin van de wedstrijd was voor AZ. Feyenoord had weinig tot niets in te brengen tegen het sterke spel van de Alkmaarders. AZ had veel balbezit, kreeg veel kansen en kwam zelfs op voorpsprong. Kort voor rust maakte Graziano PellŤ met de hak en hand de enige goal van de eerste helft. Na rust was het Feyenoord die fel uit de startblokken kwam. Al snel in de tweede helft noteerde Giovanni van Bronckhorst de gelijkmaker op het scorebord. Roy Makaay onderschepte een slechte uittrap van Boy Waterman en gaf Van Bronckhorst de kans op de 1-1.

Vervolgens ontpopte het duel in een waar spektakel, wat veel van een Engelse wedstrijd weg had. Kansen waren er over en weer en het was opnieuw AZ die op voorsprong kwam. Mounir El Hamdaoui zette de Alkmaarders met een geplaatst schot op 1-2. Een paar minuten later stond het alweer 2-2. Andrť Bahia profiteerde optimaal van de blunderende Waterman, die de bal na een corner uit zijn handen liet vallen. De verdediger van Feyenoord aarzelde niet en zorgde voor de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Feyenoord nog grote kansen, maar het vizier van Slory en Makaay stonden niet op scherp om de Rotterdammers aan de overwinning te helpen.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!