Meisje doodverklaard op Hyves

Icoon WeirdDe 20-jarige Chantal is afgelopen weekend op de populaire jongerensite Hyves doodverklaard door een vriendin van haar.

De afgelopen dagen kwam er al nieuws naar buiten over zelfmoorden onder jongeren die met elkaar in verband zouden staan door internetcommunities. Ook in Groot-Brittannië is het een 'hot item'. In het Britse Wales werden zeven zelfmoorden onder jongeren gelinked aan een meisje dat een afscheidsbrief had gepost op een site voor jongeren.

De 20-jarige Chantal werd vorige week doodverklaard op Hyves door een vriendin van haar. Die vriendin, de 19-jarige Kim stuurde een openbare krabbel naar alle vrienden van Chantal: "Hoi ik ben kim een vriendin van Chantal Elisabeth ik moet je helaas vertellen dat Chantal overleden is ze heeft tijdens dansles een hartstilstand gehad. Ik kan niet anders als zo je vertellen wat er is gebeurd, want ik heb geen andere manier. Ik werd zelf ook gesmst door haar voogd. hoop je hiermee op de hoogte te hebben gebracht en ik wens je veel sterkte."

Subheader

Het nieuws verspreidde zich razendsnel en de condoleances stroomden binnen op de Hyves van Chantal en Kim. Echter iets te snel, want Chantal is helemaal niet overleden. Er wordt gesproken over een van te voren bedacht plan. Het zou een vraag om aandacht zijn voor eetstoornissen. Hierop viel iedereen over de twee heen en vinden ze het smakeloos dat de twee dit gedaan hebben. Kim zegt echter dat ze echt een smsje van de voogd van Chantal zou hebben gehad. Waarschijnlijk was het Chantal zelf die het smsje verstuurd heeft met het mobieltje van haar voogd.

SubheaderReacties op de hyves van Chantal.
Het lijkt de laatste tijd een trend om condoleances op profielen op internetsites van overledene te zetten. Bijna iedereen heeft wel een profiel en is dus traceerbaar. Hyves.nl heeft bijvoorbeeld alleen al 5 miljoen profielen. Het gevaar van deze mogelijkheid is dus dat men nieuws over het overlijden van iemand altijd via via gehoord heeft en niet kan checken of het wel echt zo is.

Ook op het FOK!forum komen dergelijke misplaatste grappen voor. Zoals dit topic van vier jaar geleden.