Antilliaanse jeugd gelukkiger dan Turkse jeugd

Icoon Enqu�te Van de jongeren van Arubaanse en Antilliaanse afkomst noemt 79 procent zichzelf gelukkig. Gemiddeld 72 procent van de allochtone jeugd is tevreden. Jongeren van Turkse afkomst zijn het minst blij, van hen is 67 procent gelukkig in het leven.

Dat blijkt uit een onderzoek van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum onder ruim duizend allochtone en autochtone jongeren van 15 tot 35 jaar. Opvallend is dat jongeren over het algemeen wel tevreden zijn over hun baan, maar een stuk minder over hun salaris.

Ondanks alle tevredenheid, blijkt uit de enquête dat jongeren minder optimistisch zijn over hun toekomst en de sociale verhoudingen in Nederland. Rond de 42 procent van de jongeren denkt dat de sociale omgang tussen autochtonen en allochtonen in de komende tien jaar zal verslechteren.

Jonge allochtonen blijken daarbij meer tevreden met de Nederlandse samenleving dan jonge autochtonen. Om de verstandhouding tussen verschillende groepen mensen te verbeteren, moet Nederland allochtonen dringend meer economische kansen bieden, vindt voorzitter Sadik Harchaoui van Forum.

-
Link naar het onderzoek.