NL'se man langer voor spiegel dan vrouw

Icoon OpmerkelijkWellicht voor sommigen moeilijk te geloven, maar de Nederlandse man brengt gemiddeld dagelijks 2 minuten langer voor de spiegel door dan zijn vrouwelijke landgenote. Dat is vandaag gebleken uit onderzoek. Gemiddeld zijn Nederlandse mannen 15 minuten per dag bezig.

Die 15 minuten zijn echter nog niets, vergeleken bij veel andere Europeanen. De Italianen staan 18 minuten per dag voor de spiegel en staan bovenaan. Zij worden voorafgegaan door Portugezen en Spanjaarden.

Opvallend is dat Duitsers met 24 minuten per dag in de badkamer erg hoog scoren. Gek genoeg worden Duitse mannen volgens het onderzoek beschouwd als de slechtst verzorgde mannen. Of ze gewoon langzaam zijn, of misschien hun tijd in de badkamer stiekem aan andere zaken besteden, is niet bekend. De Italianen zien er overigens het best verzorgd uit.

Het onderzoek is gedaan door Gillette onder 12.000 Europese mannen en vrouwen. Een oorzaak van het grote verschil tussen mannen en vrouwen is waarschijnlijk dat mannen hun gezicht vaak dagelijks scheren, terwijl vrouwen dat over het algemeen niet hoeven.