Tennis: Uitslag herenfinale Australian Open

Icoon TennisNovak Djokovic heeft zijn eerste Grand Slam-toernooi weten te winnen. De als derde geplaatste Serviër won zojuist de Australian Open. Na een stroeve start en een lichte blessure te boven zijn gekomen versloeg hij de Fransman Jo-Wilfried Tsonga met 4-6, 6-4, 6-3 en 7-6.

Beide spelers begonnen nerveus aan de finale. Tsonga leverde zijn service in, maar wist gelijk weer terug te breken. Op 1-2 overleefde Djokovic twee breakpoints, maar bij de stand 4-5 en 30-40 lukte hem dat niet waardoor Tsonga de eerste set won.

Halverwege het tweede bedrijf leek Djokovic zijn zenuwen de baas en ging steeds beter spelen. Tsonga begon steeds meer fouten te maken. Bij de stand 3-3 kreeg de Serviër twee breakkansen en die wist hij te benutten. Vervolgens benutte hij zijn eerste setpoint met een ace. Djokovic bleef het duel dicteren, terwijl de Fransman fout op fout maakte. Tsonga wist zich bij 3-5 nog op te richten en zes breakpoints weg te werken, maar Djokovic sloeg op de zevende alsnog toe.

Djokovic raakte aan het begin van de vierde set geblesseerd aan zijn linkerbeen. Tsonga begon hierdoor moed te krijgen, maar Djokovic wist er toch een tiebreak uit te slepen. Die won hij met 7-2 vrij eenvoudig.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!