Agent smijt onschuldige door autoruit

Icoon PolitieDe ouders van de 16-jarige Hagenaar Turhan Yilmaz zijn woedend op de politie omdat hun zoon door toedoen van een politieagent flink gewond is geraakt. Agenten zagen de scholier per abuis aan voor een drugsdealer.

De blunder ontstond toen agenten in burger getuige waren van een drugsdeal in de Haagse binnenstad. Ze zetten de achtervolging in, maar verloren de verdachten korte tijd uit het zicht. Even later stormden ze op Turhan af. De scholier sloeg van schrik op de vlucht.

Eťn agent wist de jongen echter te overmeesteren. Daarbij vloog Turhan door een autoruit met als gevolg een hersenschudding en een paar fikse snijwonden op zijn gezicht.

De politie heeft uitgebreid excuses gemaakt, maar moeder Yuksel is woest: ''Zijn hele gezicht lag open. Die agenten dreigden ook nog met pepperspray te spuiten als hij niet rustig werd. Toen bleek dat mijn zoon onschuldig was, hebben ze hem bij de eerste hulp gedumpt en zijn ze vertrokken.'' Haar zoon moet vanwege de hersenschudding twee weken rust houden. ''Sorry zeggen is niet voldoende. We hebben een advocaat in de arm genomen. Die agent zou dit werk niet mogen doen.'' Yuksel en haar zoon dienen binnenkort een officiŽle klacht in tegen de agent die de aanhouding verrichtte.

De Haagse politie zegt het letsel te betreuren en wil graag met de familie in gesprek. Het gezin is ook gewezen op de klachtenregeling bij het korps.

Link: Foto van het slachtoffer.