PvdA wil dat 'dubbel fout' raadslid opstapt

Icoon PolitiekDe Rotterdamse afdeling van de PvdA neemt toch geen genoegen met de excuses die het Charloise deelraadslid Bouchra Ismaili heeft gemaakt tijdens een spoeddebat over de haatmail die ze naar een kritikaster stuurde. Dat komt omdat tijdens het debat bleek dat Ismaili een petitie heeft ondertekend van de radicale moslimbeweging Hizb ut-Tahrir.

De mail waarop ze reageerde, bevatte juist een bezorgde toon over Hizb ut-Tahrir waarvan bekend is dat het de democratie afwijst. Op de avond dat ze de mail beantwoordde, zette ze ook haar naam onder een petitie tegen het lasteren van de islam. Dat deed ze met de woorden: ''Het word tijd ons te ontdoen van een cultuur die onze islam beschadigt en de ware schoonheid van de islam uitdragen. Alleen zo zullen wij groeien in onze islam.''

Voor het spoeddebat was de ondertekening van de petitie niet bekend bij de PvdA. Leefbaar Rotterdam kwam ineens tijdens het debat met bewijs op de proppen.

De PvdA is van mening dat de uiterst onfatsoenlijk email die ze naar de kritikaster stuurde, nog wel kan worden vergeven. Dat 'oliedomme gedrag' zou zijn gekomen door de vele provocaties die ze via email had ontvangen. Maar het ondertekenen van de petitie van Hizb ut-Tahrir ťn het in eerste instantie niet toegeven daarvan, is achteraf voor de PvdA de druppel.

De deelraadsfractie in Charlois wil dat het van oorsprong Marokkaanse raadslid haar zetel nu opgeeft omdat de situatie onwerkbaar is geworden. Fractielid Ursul Schaap: ''We vroegen nog of er echt niets anders was. Zij zei van niet, totdat we tijdens het debat werden geconfronteerd met schriftelijk bewijs. Het is nu echt foute boel. Dit is over en sluiten.'' Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA in de Rotterdamse raad, staat achter het verzoek van de deelraadfractie.

Het is nog niet bekend of Ismaili haar deelraadzetel zal opgeven.Link: videoverslag van het spoeddebat

Met dank aan ArchEnemy voor de submit.