RTL geeft dj de zak na Hitlergroet

De Duitse afdeling van RTL heeft een dj de laan uitgestuurd. Tijdens opnames van het RTL-programma 'Ich bin ein star, holt mich hieraus' (bij ons bekend als het geflopte Bobo's in de bush) hief DJ Tomekk in de jungle van Australië zijn rechterarm schuin omhoog en riep "Deutschland, Deutschland über alles!"

Duitslands nummer 1-krant Bild bracht het schokkende nieuws over de 31-jarige dj onder de opruiende kop 'Nazi-schandaal in Junglekamp'. Verder benadrukt de krant in het artikel dat de door de dj geslaakte kreet de eerste zin was van het volkslied van onze oosterburen ten tijde van de Nazi's. Tomekk voegde aan de strofe ook nog de fijne woorden "zoveel buitenlanders hier..." toe.

Helaas was Tomekk in alle enthousiasme vergeten dat hij bezig was met een televisieprogramma, zodat de woorden en de Hitlergroet zijn opgenomen. Bild heeft het filmpje op zijn site gezet, opdat iedereen het kan bekijken. Gelukkig voor Tomekk is het brengen van de Hitlergroet in Australië niet strafbaar. In der Heimat zou de dj hiervoor zeker worden vervolgd.

Opmerkelijk genoeg is Tomekk geboren in Polen, het land dat tijdens de Tweede Wereldoorlog enorm heeft geleden onder de terreur van de nazi's. Tomekk zelf wil echter van de duivel geen kwaad weten. "Ik heb een zwarte vriendin, en ben zeker geen vreemdelingenhater", zo heeft de dj in een officiële reactie laten weten.


Rare jongens, die Polen...