R'dams PvdA-deelraadslid dubbel fout

Icoon PolitiekHet Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili, die vorige week al in opspraak raakte na een scheldkannonade per email aan een criticaster, blijkt nog een blunder te hebben begaan. Haar naam staat onder een petitie van de radicale moslimbeweging Hizb ut-Tahrir. Die beweging, die door de AIVD op de voet wordt gevolgd, kwam onlangs in het nieuws vanwege de verspreiding van pamfletten tegen de voorgenomen anti-Koran film van Geert Wilders.

Hizb ut-Tahrir, een beweging die de democratie verwerpt, had een petitie opgesteld tegen het beledigen van de islam. Ismaili heeft die vorige week ondertekend. Opmerkelijk is dat de scheldmail die het Charloise-deelraadslid verstuurde een antwoord was op iemand die juist zijn zorgen uitte over Hizb ut-Tahrir. Ismaili ondertekende de petitie met de zinnen ''Het word tijd ons te ontdoen van een cultuur die onze islam beschadigt en de ware schoonheid van de islam uitdragen. Alleen zo zullen wij groeien in onze islam.''

Gisteren diende een spoeddebat over haar gedragingen. Ismaili bood daarbij haar excuses aan voor haar gedrag. De PvdA nam daar genoegen mee, net als andere partijen. Alleen Leefbaar Rotterdam vond de excuses onvoldoende.



Link: videoverslag van het spoeddebat

Met dank aan Hellgate, woessie en Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.