Antipiraterij draait Rapidshare de nek om

Sinds een aantal uur zijn de gigantische opslagservers van Rapidshare.com offline. Volgens roddels zou een server overload, court order of een ddos aanval de oorzaak van de downtime zijn. Maar niets is minder waar, beweert Rapidshare technicus Steven Gircham. Volgens hem zou er een grote hoeveelheid bandbreedte in gebruik zijn, hetgeen flinke hardwareproblemen heeft veroorzaakt.

Rapidshare.de en Rapidshare.com, die gigantische hoeveelheden porno en ander illegaal spul op de servers hebben staan, worden scherp in de gaten gehouden door de anti-piraterijbewegingen in de wereld. Ondanks dat Rapidshare nog niet formeel is aangeklaagd, zijn ze wel gedwongen door middel van een anti-piraterijtool alle illegale content op te sporen en te verwijderen.

De tool vergelijkt de bestandsnaam met de release announcesites, torrentsites en eDonkey links. Als de bestandsnaam overeenkomt dan wordt deze direct verwijderd. Het programmaatje zal nog tot het middernachtelijk uur actief zijn en zal alle illegale bestanden op zijn pad verwijderen.

Premium en Collector's accounts zullen niet worden verwijderd, maar niemand zal hiervoor waarschijnlijk nog willen betalen nadat eigenlijk alles van de servers is verwijderd. Naar verluidt zou nog minder dan twee procent van de aangeboden content op Rapidshare legaal zijn, waardoor er dus nagenoeg niets voor de gebruikers overblijft.
Met dank aan slijkie voor het submitten en vertalen.