Seksrel door sms-je in EO-programma

Icoon TelevisieRond het EO-programma ’40 dagen zonder seks’ is een flinke rel ontstaan. De 19-jarige deelneemster Bregje, die in de aflevering van afgelopen dinsdag trots zei dat ze met meer dan vijftig jongens het bed te hebben gedeeld, liet volop in beeld het sms’je zien waarin duidelijk de naam van de jongen te zien was die met haar af wou spreken voor een potje seks. De jongen was zo boos geworden omdat zijn naam te zien was, en heeft uit wraak haar toplessfoto’s en haar mobiele telefoonnummer op internet gezet.

Daardoor werd Bregje bedolven onder de telefoontjes en smsjes. “Ze heeft smerige, denigrerende, respectloze dingen over zich heen gekregen”, zegt presentator Arie Boomsma. “Allerlei viespeuken beginnen meteen te bellen.” Volgens hem is Bregje flink geschrokken. Ze heeft de jongen gesproken en hij heeft besloten om de foto’s van internet af te halen. “Hij heeft zich waarschijnlijk ook niet gerealiseerd wat het allemaal losmaakt als er bijna 700.000 mensen naar een programma kijken”, aldus Boomsma.

Bregje krijgt begeleiding van de juridische afdeling van de EO voor het geval de foto’s ergens anders opduiken. Ook heeft ze een nieuw telefoonnummer gekregen. We hebben elke dag contact met haar. Ze kan altijd bellen. “Ze was zojuist alweer een stuk kalmer. Gelukkig heeft ze ook een heleboel positieve reacties gehad.” Boomsma vindt wel dat hij ook een beetje schuld heeft. “Als er iemand iets te verwijten valt, zijn wij het. We hadden het beeld van het sms’je er misschien uit moeten halen. We hebben er simpelweg niet aan gedacht.

Let op, hier vind je de foto's: NSFW!

Update 19.54 uur
Website GeenStijl onthult dat de foto's helemaal niet online zijn gezet maar dat ze zijn gemaakt tijdens een professionele shoot. Ook schijnt Bregje in lesbo-action te zien zijn tijdens spannende feesten. En Arie Boomsma probeert te redden wat er te redden valt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.