Voetbal: Uitslag Ajax - AZ

Icoon EredivisieAjax heeft zojuist de competitiewedstrijd tegen provinciegenoot AZ met 6-1 gewonnen. De Alkmaarders speelden geruime tijd met een man minder nadat De Zeeuw met rood van het veld werd gestuurd.

De eerste kans is voor Ajax. Kennedy knalt de bal van afstand over het doel van Waterman. In de zesde minuut komt AZ op een 0-1 voorsprong. El Hamdaoui schiet op de paal, waarna Ari attent klaar staat om de bal alsnog binnen te schieten. De Braziliaan kwam uit buitenspelpositie maar het doelpunt werd niet afgekeurd. In de zeventiende minuut wederom een kans voor de Alkmaarders, maar De Zeeuw schiet naast.

De Amsterdammers komen in de 24e minuut op 1-1. Een corner van Ajax wordt niet goed verwerkt, waarna Vertonghen de bal ter hoogte van de penaltystip kan binnenschieten. Een paar minuten later is er de kans op de 2-1. De bal gaat gevaarlijk voor het doel van AZ langs, maar geen van de Ajacieden kan er zijn voet tegenaan zetten. In de 31e minuut krijgt Ajax een vrije trap, op de rand van de circel van het zestienmetergebied. Het schot van Huntelaar is echter een eenvoudige prooi voor AZ-doelman Waterman.

In de 43e minuut moet AZ met een man minder verder, als Zeeuw de bal met zijn hand van de lijn haalt. Hij krijgt hier rood voor en de Amsterdammers krijgen een strafschop. Kenneth Perez neemt de strafschop, de Deen maakt geen fouten en scoort de 2-1. Dat is ook de ruststand.

Ajax begint aan de tweede helft met een wissel. De Jong blijft in de kleedkamers achter ten faveure van Colin. Bij AZ komt Agustien het veld op in plaats van Ari. In de 55e minuut krijgt AZ een kans. El Hamdaoui slalomt zich een weg naar het doel, maar weet niet tot scoren te komen. Een aantal minuten later een kans aan de andere kant, maar het schot van Huntelaar wordt gered door Waterman. Een minuut later is het dan alsnog 3-1 voor Ajax. Op aangeven van Perez schiet Huntelaar binnen.

AZ krijgt in 67e minuut een kans op de 3-2 via Donk op aangeven van Dembťlť, maar Heitinga weet de bal weg te werken. Het wordt echter nog erger voor AZ als Ajax op 4-1 komt. Huntelaar schiet tegen de lat; Kennedy reageert attent en werkt de bal het doel in. Vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalt Ajax de eindstand op 6-1. Eerst via een treffer van invaller Leonardo en even daarna scoort Huntelaar zijn tweede goal van de wedstrijd.

De Amsterdammers kunnen tevreden zijn met de gespeelde wedstrijd. Trainer Adrie Koster zag Davids en Leonardo terugkeren van blessures. Perez, die overkwam van PSV, maakte zijn rentree bij de Amsterdammers. Bij AZ kwam Poulsen voor het eerst binnen de lijnen, maar hij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!