Twee militairen omgekomen in Afghanistan

Icoon OorlogTijdens een persconferentie om 00.20 uur in Den Haag, heeft Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn bekend gemaakt dat er twee Nederlandse militairen zijn omgekomen bij gevechten in Uruzgan. Het gaat om de 22-jarige korporaal Aldert Poortema en de 20-jarige soldaat Wesley Schol.

Ook is er ťťn zwaar gewonde te betreuren. Deze 20-jarige militair raakte gewond aan zijn benen en wordt momenteel behandeld in het hospitaal op de Nederlandse basis te Tarin Kowt. Zijn toestand is echter niet levensbedreigend. De familieleden van de omgekomen en gewonde militairen zijn ingelicht.

Het gevecht, waarvan de aanleiding nog onduidelijk is, vond plaats op 5 km ten noorden van Camp Hadrian; een Nederlandse basis nabij de Afghaanse stad Deh Rawod.

In dit gebied is het al lange tijd onrustig. In deze omgeving bevinden zich namelijk grote concentraties vluchtelingen. De Nederlandse en Afghaanse troepen zijn in dit gebied bezig de situatie in kaart te brengen om de veilige terugkeer van de vluchtelingen te inventariseren.

Het dodental van Nederlandse militairen in Uruzgan komt hiermee op 14.

SubheaderMet dank aan Glacier, RD4, xenomes en Trusten voor de submit.