Donorshow en Teeuwen tv-moment 2007

Icoon TelevisieBNN’s Grote Donorshow en Hans Teeuwen bij de Meiden van Halal hebben vanavond in een live-uitzending op Nederland 1 de prijs 'tv-moment van het jaar 2007' gewonnen. De prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Mensen konden de afgelopen maanden stemmen op hun favoriete tv-moment van 2007, en vanavond boog een jury bestaande uit Albert Verlinde, Joost Zwagerman, Ellen Blazer en Yvon Jaspers zich over de fragmenten. Het juryoordeel en de beoordeling van het publiek bepaalden de winnaars. Matthijs van Nieuwkerk presenteerde het anderhalf uur durende programma.

De vier juryleden gaven de Donorshow allemaal een tien. Hiermee was dit fragment favoriet bij de jury. Het publiek gaf echter de meeste stemmen aan Hans Teeuwen. Hiermee kwamen beide fragmenten uit op 78 punten. Matthijs van Nieuwkerk riep daarom beide fragmenten uit tot winnaar.

De Grote Donorshow werd uitgezonden op 1 juni 2007 en heeft veel beroering teweeg gebracht. De show bleek een grote hoax te zijn. De show was opgezet om meer aandacht te vragen voor het gebrek aan donorleveranciers. Dat lijkt gelukt. Onder meer in de Nederlandse Tweede Kamer en in het kabinet zorgde het programma voor grote opschudding. Maar ook buitenlandse media als CNN, BBC en ARD hebben het idee van het programma opgepikt. Het idee dat iemand live op televisie kon kiezen wie mocht blijven leven bleek veel controversiŽler dan gedacht. Naar deze uitzending keken 1,2 miljoen mensen. Ongeveer twaalfduizend mensen vulden naar aanleiding van de uitzending een donorformulier in.

Hans Teeuwen, die door FOK!-kers al is uitgeroepen tot held van 2007 won met zijn fragment bij de Meiden van Halal. De Halal-meiden hadden de cabaretier eind augustus uitgenodigd omdat hij hun geloof belachelijk had gemaakt in een van zijn shows. Zij wilden hem daarom eens stevig aan de tand voelen. Teeuwen kwam echter met enkele knallende one-liners die de Halal-meiden de mond snoerden.

Andere genomineerden waren o.a. Jochem Myjer die zijn imitatiekunsten liet zien bij de Mike & Thomas show, Theo Maassen die bij Studio Voetbal bekend maakte een prijs gejat te hebben en Anita Witzier die zich een scheur lachte bij een man die doedelzak speelt.
De winnende tv-fragmenten van 2007