Alcoholvrij jongerenfeest resulteert in kater

DrankloosEen alcoholvrij feest voor jongeren tussen 15 en 19 jaar in het Gelderse Duiven is gisteravond niet geslaagd. Er werden ongeveer achthonderd bezoekers verwacht in Cultureel Centrum Ons Genoegen, maar er kwamen slechts driehonderd jongeren opdagen.

De jongeren mochten alleen naar binnen nadat ze hun legitimatie lieten zien en een blaastest. Die moest dan wel een promillage van 0 aangeven. De entreeprijs bedroeg vijf euro. Binnen konden ze geen bier of wijn bestellen; wel werden er alcoholvrije fruitcocktails gemixt.

Op dit feest waren optredens te zien van rappers Lange Frans en Baas B en jumpverslaafden Jeckyll en Hyde. Tussen de optredens door verzorgde 3FM-dj Giel Beelen de nodige zin en onzin op het feest achter zijn draaitafel.

Het horecahoofd heeft er niet veel vertrouwen in dat er nog eens een dergelijk feest georganiseerd wordt in Duiven. "Het is niet echt goedkoop om zoiets op poten te zetten. En de opkomst was echt een flop. Kennelijk willen jongeren alleen naar feesten waar ook alcohol is."

Vorig jaar werden er al eens alcoholvrije feesten georganiseerd in Amsterdam en Haarlem, onder de naam 'Fris'. Deze waren echter wel een succes, maar die feesten waren gericht op jongere tieners dan het feest van gisteren in Duiven.

Met dank aan Kasparovi en jmaiburg voor de submit.