Dr. Phil pakt anonieme Xbox-spelers aan

Icoon GamesTV-therapeut Dr. Phil, die zich eerder bemoeide met Britney Spears, is van mening dat Microsoft te weinig doet tegen racistische pestkoppen op Xbox Live. In de show van Dr. Phil heeft deze week een bezorgde vader verteld dat hij is uitgescholden voor aap en er gedreigd werd om hem te lynchen, toen hij zat te genieten van een potje online gamen via de Live service.

"Ik hou net zo veel van videogames spelen als dat ik van eten hou. Ik ben een loyale klant van microsoft wat Xbox Live en de Xbox 360 betreft", zo begon vader Terry. "Nu is het allemaal erger geworden met de racisitische opmerkingen, het uitschelden en het online gepest worden. Ik ben een aap genoemd en ik ben bedreigd met lynchen. Ook word ik vaak uitgedaagd door pestkoppen."

Erger is het voor Terry dat hij zijn kinderen moet beschermen tegen dit soort misbruik. "Ik heb er voor moeten zorgen dat mijn drie kinderen niet langer online kunnen spelen, mijn 13-jarige zoon, mijn 10-jarige dochter en mijn 5-jarige zoon. De jongste vraagt me: 'Pappa, waarom kan ik niet online spelen met jou? Ik wil dit ook spelen.' en dan moet ik reageren met "Nee". Waarop hij vraagt: 'Waarom niet? Gaan ze me uitschelden?' Ik denk dat het zielig is dat een 5-jarige zoiets weet" aldus Terry.

Terry heeft de Xbox support gebeld. "Ze vertelden me echter dat ze niets kunnen doen, totdat ze minimaal tien klachten hebben gekregen over een bepaalde speler. Dat is net zoiets als dat ik thuis kom en zie dat er is ingebroken. Dan bel ik de politie en die vertellen me dan dat ze pas iets komen doen wanneer diezelfde inbreker nog negen keer terugkomt. Ik vind dat walgelijk en denk dat Bill Gates iets aan die regel moet doen en wel per direct!"

Als resultaat van de show kreeg Terry een Microsoft inspecteur toegewezen om alles te onderzoeken en Dr. Phil deed de harde uitspraak dat de anonieme gebruikers pestkoppen waren.


Stoppen, jullie vervelende pestkoppen. (Foto: ANP)


Meer gamenieuws vind je op FOK!games.