Spider-Man weer vrijgezel

Icoon OpmerkelijkSpider-Man is weer vrijgezel. Na 21 jaar wordt in stripboek 545 over de spinnenman, dat deze week uitkomt, het huwelijk tussen held Peter Parker en zijn echtgenote Mary Jane ongedaan gemaakt. Dat meldde de website van de Amerikaanse zender ABC vandaag.

Het duivelachtige karakter Mephisto vraagt het tweetal alle herinneringen aan hun huwelijk op te geven in ruil voor het leven van Tante May.

"De fans zijn van slag", stelt een manager van stripboekenwinkel Ultimate Comics. "De schrijvers kunnen niet zomaar doen alsof de afgelopen 21 jaar niet hebben plaatsgevonden."  Maar uitgever Marvel Comics zet toch door. "Eigenlijk hadden we al vanaf het begin spijt van het huwelijk", aldus eindredacteur Joe Quesada. "Een getrouwde held is veel minder interessant."

De schrijvers probeerden het huwelijk al eerder ongedaan te maken door te suggereren dat niet Peter Parker, maar een kloon van hem met Mary Jane was getrouwd. Het is niet duidelijk of de omstreden nieuwe verhaallijn ook inéén van de komende Spider-Man-films wordt gebruikt.