Sperma fungeert als kunstwerk

Icoon OpmerkelijkDe 40-jarige ‘trekartiest’ Jordan McKenzie zal nu wel vaseline gebruiken om zijn favoriete speelgoed te behandelen. Hij heeft namelijk 55 doeken bewerkt met zijn sperma en vervolgens besprenkeld met koolstof. Op die manier blijft zijn kostbare zaad behouden voor het nageslacht. Zijn kunstwerken zijn een maand lang te zien in een Londense gallerie.

De pastoor van het nabijgelegen Clerkenwell vindt het allemaal maar niks en ziet het met lede ogen aan. "Alles wat we kunnen doen, is bidden voor die man. Dit is duidelijk een zwaar gestoord persoon. Ongelooflijk ook dat iemand dit als kunst beschouwt en dat wangedrocht gewoon in zijn galerij laat bezichtigen." De pastoor is niet de enige die een afkeer heeft op het kwakjeskunstwerk van de beste rukker. Collega-kunstenaar David Gleeson vindt het ook erg walgelijk. "Ja, we hadden al Tracy Emin die haar slipjes tentoon spreidde, maar dit is van een hele andere orde. Ik ben voor elke vorm van expressie, maar alstublieft... Masturbeer niet gewoon over een stuk papier."

Mckenzie ‘trekt’ zich helemaal niks van de kritiek aan. Sterker nog, hij heeft beloofd om voortaan drie keer per week kwakkende kunst te gaan maken. "Ik zie het als een dagboek van mijn ejaculaties, heel oprecht en delicaat dus. Ik hoop dat mensen ze komen bekijken."

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.