Bruidegom gaat als vrouw naar bruiloft

Het was een niet alledaagse huwelijksceremonie voor de ambtenaar van de burgerlijke stand die de 35-jarige Dean Dudley in de echt verbond. Bezoekers van de plechtigheid werden verrast toen de fabrieksarbeider gekleed in bruidsjurk naar het altaar schreed.

Menigeen was diep geschokt, want bijna niemand wist dat Dean in zijn vrije tijd een travestiet is. "Twee familieleden hadden ooit eens een gerucht gehoord dat ik travestiet was, maar het was de eerste keer dat ik het bekende", vertelt de kersverse 'bruid'. "Hun reactie viel gelukkig mee, ze aanvaarden het, al heeft mijn moeder er moeite mee om erover te praten."

"Een travestiet zijn is even natuurlijk voor mij als ademen en wandelen. Het is een groot deel van wie ik ben." Zijn vorige relatie strandde na twaalf jaar plotseling. Zijn toenmalige vriendin had hem toentertijd betrapt in vrouwenkleding. "Haar familie dacht dat ik homo was", aldus Dean.

Zijn echtgenote leerde hij vijf jaar geleden kennen in een dames-wc. "Ik zag een grote aantrekkelijke vrouw die uiteindelijk een man bleek te zijn", vertelt mevrouw Dudley. "Ik accepteerde wie hij is en het is niet aan mij om hem te veranderen."

Hier is de schitterende trouwfoto te bekijken. Dean zelf is uiteraard in het wit gekleed, want hij heeft zijn vliesje nog.