Grootste tumor ter wereld verwijderd in China

Icoon OpmerkelijkTwee teams van chirurgen hebben in China de grootste tumor ter wereld verwijderd bij een 36-jarige vrouw. De 45 kilo wegende tumor, die inmiddels zwaarder was dan zijn eigenaresse, werd succesvol verwijderd van het achterwerk van de vrouw. Dit werd gemeld door een lokale Chinese krant.

De twee teams zijn samen meer dan acht uur lang bezig geweest om de tumor weg te halen. Hoofd chirurgie Huang Guangxiang verklaarde: "We moesten de groep wel in tweeŽn splitsen. Het ene team begon bovenaan met snijden en het andere team onderaan om zo langzaam naar elkaar toe te werken." De arts zei verder nog: "Dit is werkelijk de grootste tumor die we ooit hebben gezien. En medische rapporten wijzen uit dat het zelfs de grootste ter wereld is."

De patiŽnte zelf vertelde dat de tumor op haar rechterbil al begon te groeien toen zij nog maar twaalf jaar was. "In die tijd was het maar zo groot als een ei en mijn familie liet het eraf snijden in het ziekenhuis." De vrouw vertelt verder: "Maar tien jaar later begon op diezelfde plek een nieuwe tumor te groeien. Hierdoor heb ik al twee jaar geen bad kunnen nemen en moest ik al die tijd in bed blijven. Mijn zus is met haar baan gestopt om voor mij te kunnen zorgen."

De vrouw erfde de ziekte multiple neurofibromatosis van haar moeder. Deze had dezelfde ziekteverschijnselen en stierf in 1990.