Hoge waardering voor burgemeester Cohen

Hij mag dan in de ogen van veel reageerders op FOK! bijna nergens goed voor zijn, de Amsterdamse burgemeester Job Cohen wordt zeer gewaardeerd door maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, politici en journalisten. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5.

In de enquête 'Macht in de Stopera' van AT5 kreeg de PvdA-bestuurder het rapportcijfer 8, het hoogste cijfer dat hem tot nog werd toebedeeld.

Cohen wordt vaak verweten een slappeling, zachte heelmeester en vooral een kopjes theedrinker te zijn. Dat gebeurde ook wel in vorige AT5-enquêtes. ''Maar vooral na de onrust in Slotervaart in dit najaar, lijkt het erop dat de Cohen meer dan ooit stelling durft te nemen met betrekking tot integratie, de tweedeling in de stad en de dreigende achterstand van een generatie jongeren'', stelt AT5.

Als minpunten van afgelopen jaar wordt wel genoemd het islamitisch debatcentrum Marhaba dat de burgemeester wilde oprichten. Zijn optreden in deze kwestie wordt teleurstellend en regentesk bevonden. Ook zijn optreden bij de Westermoskee was een debacle, werd wel gezegd.



Rapportcijfer 8