Bioscoop bij de Kuip wederom best bezocht

Icoon FilmDe best bezochte bioscoop van Nederland is wederom de Rotterdamse Pathé De Kuip. Het is voor de vijfde keer op rij dat het de best bezochte filmzaal van Nederland is.

De megabioscoop in Rotterdam Zuid trok vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers. Pirates of the Caribbean: At World's End was in de Rotterdamse bioscoop de best bezochte film van vorig jaar. Harry Potter and the Order of the Phoenix staat op de twee plaats. Alles is Liefde staat op drie en is de enige Nederlandse film in de top vijf van best bezochte films. Mr. Bean's Holiday en Ratatouille (de Nederlandse versie) eindigden op nummers 4 en 5.

Er komt voorlopig ook geen concurrentie vanuit Dordercht. Volgens directeur L. Nielsen van Pathé Nederland onderzoekt zijn bedrijf nog wel of er mogelijkheden zijn in het centrum van Dordrecht, maar de situatie in de stad is volgens hem voor dit type entertainment moeilijk. "Het is lastig, lastig."

Sinds de sluiting van Eurocinema, mist Dordrecht een eigen filmhuis voor populaire commerciële films. Maar Pathé kan geen geschikte lokatie voor een nieuwe bioscoop vinden.