Man overleeft val van 47 verdiepingen

Icoon BizarDokters noemen het een wonder; Alcides Moreno, een 37-jarige ramenlapper uit New York, heeft een val van een 47 verdiepingen hoge wolkenkrabber overleefd. Hij is inmiddels bij, praat weer met zijn familie, en zal naar verwachting zelfs weer gewoon kunnen lopen.

Het ongeluk gebeurde toen Alcides samen met zijn broer in Manhattan aan het werk was en hun 'glazenwas-gondel' het spontaan begaf. Beide mannen vielen ruim 150 meter naar beneden, waarbij broer Edgar direct het leven liet. Alcides zelf verkeerde, in de woorden van het hoofd van het ziekenhuis waar hij behandeld werd, "in rampzalige staat". Zijn beide benen, rechterarm en rechterpols waren gebroken, en borst, buik en ruggengraat hadden zware beschadigingen opgelopen. Hij had zelfs zo veel bloed verloren dat de dokters hem bijna tweemaal de volledige hoeveelheid bloed in een menselijk lichaam hebben moeten toedienen.

Negen operaties verder is Moreno nu weer in redelijke staat, hoewel er nog steeds vele noodzakelijke operaties zullen moeten volgen in de komende maanden. Hoeveel mazzel de man gehad heeft wordt nog eens extra duidelijk wanneer stil gestaan wordt bij het feit dat 50 procent van de mensen die van drie-hoog vallen het al niet overleeft. Van de mensen die van meer dan 10 verdiepingen naar beneden vallen overleeft praktisch niemand het.