Bloederig steekfimpje uit 2006 duikt op

Icoon ShockingWe gaan terug naar 7 oktober 2006. De toen 34-jarige Rotterdammer Marcel van L. stak midden op de dag in de havenstad op het Walenburgplein meer dan 70 keer in op zijn 21-jarige ex-vriendin. Daarvan werden opnamen gemaakt door een omstander. Te zien op het bloederige tafereel zijn allochtone omstanders die het slachtoffer proberen te ontzetten terwijl de dader als een gek op de vrouw blijft insteken.

In 2007 diende de rechtszaak tegen Van L. Op de rechtszitting werden onder protest van de advocaat van Van L. de beelden vertoond. Het filmpje maakte de zaak nodeloos sensationeel, vond de raadsman. De rechter sprak dit toen tegen. ''Het gaat om de waarheidsvinding. In vele strafzaken hebben we gewenst: ’Was er maar een filmpje om te zien wat er exact is gebeurd’. Nu krijgen we de kans het met eigen ogen te zien.''

Het slachtoffer verliet indertijd de zaal bij vertoning. Verdachte Van L. keek herhaaldelijk weg, terwijl op een groot scherm te zien was hoe hij minutenlang op zijn ex instak.

De beelden zijn nu ineens op YouTube verschenen. LET OP: Beelden kunnen als zeer schokkend worden ervaren!

Tegen Van L. werd indertijd 4 jaar celstraf geŰist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor onder meer poging tot moord en eerdere bedreigingen. De rechter legde echter TBS met dwangverpleging op. Volgens de rechter was het beter dat de man direct naar een TBS-kliniek ging omdat hij de kans op herhaling groot achtte en daarom intensieve behandeling nodig vond.


Waarschuwing: Schokkende beelden
Youtube heeft het filmpje inmiddels verwijderd, het filmpje is nog te bekijken op de site van Vkmag

Submitter:  Bron: FOK! / AD