Hoge PVV'er is geen Nederlander

Icoon OpmerkelijkPVV-leider Wilders heeft minder moeite met de nationaliteit van zijn medewerkers dan met die van anderen, zo meldde RTL Nieuws gisteren. Het blijkt namelijk dat een hoge medewerker van de Partij voor de Vrijheid niet de Nederlandse nationaliteit bezit.

De ambtelijk secretaris van de PVV is een Zweed die niet de Nederlandse nationaliteit bezit. Dat is volgens RTL Nieuws opmerkelijk omdat Wilders eerder moties indiende tegen de dubbele nationaliteit van de staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak. In het debat zei Wilders letterlijk: ''Zoals ik eerder heb gezegd: als de heer Aboutaleb een blonde kuif had gehad en een Zweeds paspoort had ik nu precies hetzelfde gezegd.'' De PVV heeft ook een motie ingediend tegen de 'verdringing' op de Nederlandse arbeidsmarkt door de toestroom van werknemers uit andere EU-landen. Zweden is sinds 1995 lid van de EU.

Geert Wilders wilde tegen RTL Nieuws geen reactie geven. Hij had ''geen behoefte'' om te reageren. D66-leider Alexander Pechtold was er wel als de kippen bij om Wilders de les te lezen: ''De man die vindt dat wij consequent moeten zijn en geen buitenlanders in dienst moeten hebben, die moet zelf natuurlijk wel oppassen. Als er nu een Zweed op een baan in Nederland zit, dan klopt er iets niet. Dan is Wilders zelf niet consequent.''

De ambtelijk secretaris van de PVV is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voor het personeelsbeleid.



Geen behoefte te reageren

Met dank aan Super7fighter, Kpuc en Funkamental voor de submit.