Jongeren belagen politiebureau Slotervaart

Icoon PolitieTijdens de jaarwisseling hebben enkele tientallen jongens in het Amsterdamse stadsdeel het politiebureau aan het August Allebéplein belaagd. Rond kwart voor één vannacht doken ze ineens op bij het bureau en sloegen ruiten kapot.

Ook staken ze drie politieauto's in brand, waaronder een surveillancevoertuig en twee burgerauto's. De Mobiele Eenheid ging vervolgens de wijk in om verdere ongeregeldheden aan te pakken, maar hoefde niet in te grijpen. De politie heeft - vooralsnog - geen arrestaties verricht.

In oktober vielen enige tientallen jongeren ook al dit politiebureau aan. Ook toen werden ruiten ingegooid en een auto in de fik gestoken. Dat gebeurde op de avond nadat Bilal B. in het bureau aan August Allebéplein was doodgeschoten na een aanval met een mes op twee agenten. Net als nu werden ook toen geen arrestaties verricht. Of beide incidenten met elkaar te maken hebben is onbekend.

Ook elders in Amsterdam was nog een opvallend incident. In het centrum belaagde baldadig publiek namelijk tot twee keer een ambulance. In één geval sneuvelden de ramen van het voertuig, in het andere wisten de hulpverleners op tijd rechtsomkeert te maken.