Vrouw (20) vermoord door vader en broer

Icoon BelgieIn België is gisteren een vader aangehouden die van betrokkenheid wordt verdacht bij de moord op de 20-jarige Sadia, zijn dochter. De jonge vrouw werd op 22 oktober in Loselinsart vermoord door haar broer.

Tarik Mahmood Sheikh maakte zich juist gereed om naar Pakistan te vertrekken. De vader is inmiddels in verdenking gesteld van moord. Sadia werd naar alle waarschijnlijkheid om het leven gebracht, omdat ze weigerde met een man in Pakistan te trouwen.

De arrestatie van de vader is het gevolg van nieuwe informatie die de politie kreeg via afgetapte telefoongesprekken. Sheikh had een vliegtuigticket op zak en heeft heel wat bezittingen verkocht in verband met zijn vertrek. Volgens zijn advocaten heeft de verdachte inderdaad zijn huis in Brussel te koop gezet om zijn oude dag in Pakistan te slijten.

Twee maanden na de moord op de Pakistaanse Sadia Sheikh in Lodelinsart is haar broer en vermoedelijke moordenaar, Mudasar Sheikh (24), opgepakt. Dat heeft de krant Le Soir zaterdagavond bekendgemaakt op haar website. De man verschijnt zondag voor de onderzoeksrechter.

Mudadar, de broer werd zaterdag al opgepakt. Na de moord sloeg hij op de vlucht en verdween spoorloos. Een zus van Mudadar riep hem pas geleden op om zich over te geven. Sadia's familie houdt vol dat het om een familiedrama gaat en niet om eerwraak.