Borat wordt vredesdemonstrant

Icoon ShowbizzEerder deelde de Britse komiek Sacha Baron Cohen al mee dat hij niet langer met zijn typetje Borat zou verder gaan. Nu is onlangs bekend geworden dat hij zelfs een serieuze rol in een film krijgt, geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg.

De film, met de titel "The Trial of the Chicago Seven", gaat over de oppositie tegen de Vietnamoorlog in het Amerika van de jaren zestig. De schepper van Ali G en Borat zal de rol van Abbie Hoffman op zich nemen, een bekende hippie uit de 'counterculture' van de jaren zestig die door middel van grootschalige satirische en theatrale acties demonstreerde tegen de oorlog.

Naar verwachting krijgt Sacha zo'n 3 miljoen pond voor de film, wat neerkomt op iets meer dan 4 miljoen euro. Ondertussen is hij overigens al bezig met de plannen voor een andere komische film, waarin de Brit in de huid van Bruno klimt, een kitsche Oostenrijkse modeshow-presentator met een zwak voor nazi-grappen. Naar het schijnt zal hij hiervoor 7 miljoen pond ontvangen, plus 15% van de totale ticketverkoop; een record voor een Britse komiek.


Met dank aan eu-Robert voor de submit.